Dit zijn de 3 nieuwste features van Facebook en Instagram

Dat Mark Zuckerberg niet stil zit weten we natuurlijk al lang. Tijdens COVID-19 wordt social media meer gebruikt dan ooit te voren en handig als dat zij zijn, spelen Facebook en Instagram hier natuurlijk haarfijn op in met hun nieuwe functies. We sommen de drie nieuwste features van Facebook en Instagram op. Wanneer de features in Nederland en België live zijn, is nog niet bekend. Wél is bekend dat de features in de komende weken uitgerold zullen worden, dus verwachten dat we zeer spoedig aan de slag kunnen gaan met deze ontwikkelingen.

 

1. Betalen voor toegang tot Facebook Live Events

Een van de meest interessante ontwikkelingen vinden wij de mogelijkheid om een vergoeding te vragen om toegang te krijgen tot een Facebook Live Event. Hiermee faciliteert Facebook – net zoals in sommige webinars – de mogelijkheid om een echt congres, lezing of evenement te hosten met toegangskaartje zoals je dat normaal gesproken ‘offline’ zou doen.

Wat wij interessant vinden aan deze ontwikkeling is dat het ervoor zorgt dat de doelgroep die jij wilt bereiken met jouw advertenties en/of organische posts niet meer omgeleid hoeft te worden naar een aparte website of webinar platform. Dit brengt niet alleen nog meer mogelijkheden voor targetting met zich mee op het gebied van advertisement, maar is voornamelijk drempelverlagend voor potentiële bezoekers.

2. Samen vergaderen in Messenger Rooms

Na de groeiende populariteit van Zoom en andere meeting-platformen kan de mediagigant natuurlijk niet achter blijven. Facebook introduceert Messenger Rooms: een makkelijke manier om een virtuele meeting/event te hosten voor jouw community. Het mooiste van dit alles? Zelfs als iemand geen Facebook heeft kan diegene deelnemen in de Messenger Room. In tegenstelling tot Zoom zal Messenger Room geen tijdslimiet kennen en kunnen er tot 50 personen in een groep deelnemen.

Het is daarnaast ook mogelijk om een Messenger Room te koppelen aan een Facebook Event.

De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan het geven van een sportklas, cursus, vakspecifiek congres en meer!

3. Instagram’s Sticker ‘Challenge’

Dit is een feature die al online staat. Je kunt dus direct aan de slag met de Instagram Sticker Challenge… maar hoe werkt het eigenlijk?

Challenges zijn vooral in deze tijd populair om mensen met elkaar te verbinden en verveling tegen te gaan. Soms zit er een nobel doel aan verbonden. De nieuwe functie is in ieder geval bedoeld om het makkelijker te maken om alle Challenges onder één sticker te vinden.

1. Open jouw Story camera

2. Neem de Challenge op in jouw story

3. Klik op de Challenge sticker

4. Typ de naam van de Challenge in waaraan je hebt deelgenomen

5. Als je hierna iemand wil nomineren (wel zo leuk), dan typ je de naam van de persoon die je wil nomineren in en tag je hem/haar.

 

Wat vind jij van deze nieuwe ontwikkelingen? Wij zijn benieuwd!

 

Hulp nodig bij het creëren van online content? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis adviesgesprek!