Waarom en hoe je Pinterest moet gebruiken tijdens de Corona crisis

Inmiddels weten we dat het online gebruik tijdens de Corona crisis enorm is toegenomen. We zien dat de meeste bedrijven in deze periode boven gemiddeld actief zijn op Instagram, Linkedin en Facebook. Toch blijkt dat het platform Pinterest nog steeds niet top of mind als communicatiekanaal. Volgens ons biedt dit platform juist veel kansen. We gaan er dieper op in in dit artikel.

Dat Pinterest nog niet helemaal bovenaan het lijstje van ’to be on platformen’ staat merken we niet alleen bij onze klanten, die soms enigszins verbaasd reageren als we ze benadrukken dat Pinterest mooie kansen kan bieden op het gebied van profilering, maar ook in onze omgeving. Toen wij een kleine test deden binnen ons netwerk om 3 social media kanalen te noemen, slechts 8 van de 20 mensen Pinterest noemde. Meest voorkomend waren Instagram, Facebook. De rest was een afwisseling tussen LinkedIn, TikTok en Pinterest. Toch zullen wij blijven adviseren om Pinterest te gebruiken vanuit jouw bedrijf zijnde en wel om de volgende redenen.

Waarom zou je Pinterest moeten gebruiken?

Allereerst willen wij benadrukken dat Pinterest een sterk platform is voor jouw bedrijf. Het is nog steeds in Nederland één van de grootste stijgende social media platformen. De kracht van Pinterest is dat mensen actief zoeken naar tips, ideeën en inspiratie in de vorm van afbeeldingen. Op langere termijn draagt Pinterest bij aan veel websiteverkeer (organisch), aangezien er vanuit de ‘pin’ doorgelinkt kan worden naar jouw website.

Als jij bijvoorbeeld een woonwinkel hebt, raden we sterk aan dat je visuals van jouw manier van woonstyling deelt op Pinterest, zodat iedereen die zoekt naar wooninspiratie jouw meubels ziet schitteren op een manier die misschien wel bij hun interieur past. Je kunt ze dan door linken naar jouw website, waar de stoel (bijvoorbeeld) te koop is.

Een ander voorbeeld is dat jij als kapperszaak foto’s deelt van klanten die je een fantastische look hebt gegeven, zodat je anderen weer kunt inspireren en dus ook weer beter vindbaar bent, door de linken naar jouw website zoals voorgaand omschreven. Je kunt als tandarts zelfs feiten delen over tandverzorging in de vorm van een infographic.

De mogelijkheden op Pinterest zijn eindeloos, als je maar weet hoe je jouw verhaal op een visuele manier kunt vertalen. Als je hier hulp bij nodig hebt, staan wij uiteraard voor je klaar, neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Ben je nog niet overtuigd? Dan zetten we hier een aantal feiten op een rij die juist in de tijd van Corona opvallend zijn.

Wist je dat:

  • Er een enorme piek is in het gebruik van Pinterest tijdens de Corona crisis
  • Gebruikers inspiratie zoeken voor tijdens en na de crisis
  • 32x meer gezocht werd naar educatie voor kinderen
  • 155% meer wordt gezocht naar maaltijden voor in de vriezer
  • 43% meer naar @home ideas wordt gezocht. (Workouts, home organization)
  • 73% meer naar self-care checklist wordt gezocht
  • 116% meer naar daily schedule wordt gezocht
  • 70% meer naar spa day in home wordt gezocht
  • 68% meer naar home cleaning ideas wordt gezocht
  • 30% meer naar travel ideas wordt gezocht

Hoe kan je inspelen op de trends tijdens Corona op Pinterest vanuit jouw onderneming?

Allereerst moet je natuurlijk content maken en delen via Pinterest. Ben je bijvoorbeeld een horeca onderneming, deel dan jouw lekkerste recepten. Of ben je een Stomerij, deel de lifehacks van vlekken verwijderen. Misschien ben je een yoga studio, dan kun je borden aanmaken gericht op daily practices, home spa ideeën en quotes.

Niet alleen het delen van content via jouw Pinterest pagina is sterk aan te raden, maar ook adverteren kan een grote rol spelen. Nu je weet dat de activiteit op Pinterest is gestegen, weet je zeker dat je hoogstwaarschijnlijk een groter bereik hebt met jouw campagnes. Dus laat je bedrijf meer zien! Zowel organisch als betaald.

Hulp nodig bij het creëren van online content? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis adviesgesprek!