Online marketing voor artiesten

Nieuwe release, album of showcase in de spotlight.

Hoe zorg je ervoor dat jouw album of showcase in de spotlight wordt gezet? Of je nu net begint of al een gevestigde naam bent, online marketing is essentieel voor je succes als artiest.

Met meer dan een decennia ervaring in de online marketing en roots in de muziek- en evenementenindustrie helpen wij artiesten met (o.a.) het promoten van nieuwe releases en online profilering.

Waarom online marketing voor artiesten?

  1. Bereik: Miljoenen potentiële fans zijn slechts één klik verwijderd. Door effectieve online marketing bereik je een wereldwijd publiek.
  2. Meer Streams + Views: Vergroot het online aandeel binnen de branche door meer streams en views te realiseren.
  3. Engagement: Blijf in direct contact met je fanbase, ontvang directe feedback en bouw een loyale gemeenschap op.
  4. Controle: In tegenstelling tot traditionele media, geeft online marketing je volledige controle over je merk, imago en boodschap.

Luuk van Dijk - Album Release

Luuk van Dijk - Album Release

Work:
social media strategie en social media advertisement

Wat hebben we gedaan?
Voor de release van het nieuwe album van Luuk van Dijk lanceerden we social media campagnes op Meta, TikTok en YouTube, gericht op het vergroten van het bereik en het realiseren van meer streams.

Klassified Music Showcase x Parallelle

Klassified Music Showcase x Parallelle

Work:
social media strategie en social media advertisement

Wat hebben we gedaan?
We hebben een succesvolle digitale campagne gedraaid voor Klassified Music Showcase in Den Haag. Het resultaat? Een bijna volledig uitverkocht event bij beachclub Colorado Charlie.

Waarmee wij artiesten en managers helpen

  1. Full Service Digital Marketing: We nemen de volledige digitale marketing – zowel distributie als creatie – uit handen voor een specifiek doel of structureel.
  2. Sociale Media Strategie: We helpen je om authentieke en boeiende content te creëren en te delen op platforms zoals Instagram, YouTube, TikTok en meer.
  3. Streaming Optimalisatie: Verhoog je plays op platforms als Spotify, Apple Music en SoundCloud door onze strategieën en uitvoering.
  4. E-mail Marketing: Bouw en onderhoud een directe communicatielijn met je fans, informeer hen over aankomende tours, releases en exclusieve content.
  5. Advertentiecampagnes: Bereik een breder publiek en trek nieuwe luisteraars aan met gerichte advertentiecampagnes.

Wil je jouw vraagstuk aan ons voorleggen? Wij helpen je graag!