Growth marketing voor e-commerce

Marketing voor webshops: boost jouw online verkopen

Een succesvolle webshop draait om meer dan alleen producten; het gaat om zichtbaarheid, klantbetrokkenheid en conversies. Als specialist in marketing voor webshops, weten wij hoe je jouw online winkel kan onderscheiden in een zee van concurrenten.

Met miljoenen webshops vechtend om aandacht, hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten jouw producten ontdekken en kiezen? Ons aanbod van diensten, variërend van SEO en SEA tot social media advertising, is speciaal ontworpen om jouw webshop te laten floreren. Niet alleen drijven we meer verkeer naar je site, we zorgen er ook voor dat bezoekers omgezet worden in betalende klanten, waardoor je omzet stijgt.

Ontdek op deze pagina hoe we de potentie van jouw webshop met onze marketingstrategieën kunnen maximaliseren.

Het optimaliseren van jouw webshop.

Wil je jouw webshop optimaliseren? Dan is het belangrijk dat je kennis hebt van zoekmachine optimalisatie (SEO), maar bovenal ook dat je weet wat jouw doelgroep beweegt.

Door middel van geavanceerde software brengen we het gedrag van de bezoeker van jouw website in kaart. Daarnaast optimaliseren onze SEO experts jouw website, zodat je organisch beter rankt in zoekmachines zoals Google. We zorgen dus voor meer verkeer vanuit de juiste doelgroep naar jouw webshop.

CHICPLANTS

CHICPLANTS

Work:
Google Advertisement (SEA), Social Media Advertisement (Pinterest, Facebook)

Wat hebben we gedaan?
We hebben voor Chicplants gezorgd voor succesvolle online advertisement op Google, Facebook, Instagram en Pinterest.

Resultaat: een gemiddelde van 1500% return on ad spend (ROAS) (verhouding van de omzet ten opzichte van het advertentiebudget).

GREEN BUBBLE

GREEN BUBBLE

Work:
Google Advertisement (SEA), Social Media Advertisement (Pinterest, Facebook)

Wat hebben we gedaan?
We bijgedragen aan een stijging van meer dan 100% op jaarbasis met Facebook, Instagram, Pinterest en Google campagnes. Bovendien hebben we de social media kanalen organisch onderhouden, waardoor we ook daar meer dan zijn gegroeid van 10.000 plantenliefhebbers naar >25.000 plantenliefhebbers.

Resultaat: een gemiddelde van 1100% return on ad spend (ROAS) (verhouding van de omzet ten opzichte van het advertentiebudget). In een aantal maanden, zoals januari en februari ’21 wordt dit zelfs 19 keer terugverdient.

Meer conversies in jouw webshop.

Als je een webshop hebt is het natuurlijk jouw doel om zoveel mogelijk van jouw producten te verkopen. Om ervoor te zorgen dat je meer aankopen krijgt binnen jouw e-commerce bedrijven zetten wij advertenties in (gecombineerd met het optimaliseren van jouw website). We gebruiken bijvoorbeeld social media advertenties en Google AdWords (SEA).

Naast het verhogen van het aantal conversies in jouw webshop gaan we ook samen met jou kijken naar manieren om het orderbedrag te verhogen.

Waarom andere klanten kiezen voor Content Collectiv?

  • Resultaatgerichte aanpak, op maat. Afgestemd op de unieke kenmerken van jouw doelgroep en aan de hand van jouw doelen gaan we aan de slag met activiteiten.
  • Een eigen marketingteam dat het verlengde is van jouw bedrijf. Of het nu gaat om brainstormen over innovatieve ideeën, diepgaande analyses, of het geven van workshops; we staan altijd voor je klaar.
  • Tell it like it is. Transparante communicatie. Wij geloven in open en eerlijke communicatie. Daarom betrekken we je volledig bij ons marketingproces, zodat je altijd op de hoogte bent.
  • Onze experts hebben jarenlange ervaring in hun vakgebied: van strategie tot aan social media tot aan ‘everything search’ (SEO, SEA)
  • Creatieve ideeën omzetten in effectieve activiteiten? We zeggen niet voor niets: creativity meets data. Onze aanpak is simpel: de kracht van creatieve ideeën combineren met datagedreven beslissingen. Zo zetten we innovatie om in meetbaar succes.

Wil je jouw vraagstuk aan ons voorleggen? Wij helpen je graag!